Rohetiigri algatusel pöörame tähelepanu toidu raiskamise vähendamisele. Oluliseks oskuseks on seejuures, kuidas anda kompostimise teel uus elu meil kõigil iga päev tekkivatele biojäätmetele – pärinegu need köögist või aiast.
Toidu raiskamine on üks keskkonnavaenulikumaid tegevusi, sest peaaegu kõige selle tootmiseks, mis jõuab meie taldrikule, on kulunud energiat ja vett. Nii kasvatamine, töötlemine, pakendamine kui ka transport kulutavad ressursse, mistõttu ära visatud toit on ära visatud energia.
Toiduraiskamise vähendamisega alustamine ei nõua suuri jõupingutusi ega suuri inimmasse – igaüks saab alustada iseendast ja astuda koos lähedastega esimesed teadlikud sammud. Sõltuvalt leibkonna harjumustest võid kompostides vähendada enda tekitatavat prügi lausa poole võrra.
Loe lähemalt Rohetiigri algatuse kohta siit: www.rohetiiger.ee/hoiatoitu