Ükski talgupäev ei möödu maitsva talgusupita, kuid sageli valmivad talguliste rõõmustamiseks ka erilisemad road, mis valitud kohalike või kaugema kandi retseptide järgi. Tänavusel kultuuripealinna aastal innustame katsetama retsepte, mis pärinevad Tartu kandist ja Lõuna-Eestist, 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnast. Kultuuririkkuse aasta tähistamiseks on sama põnev katsetada maitseid, mida pakuvad Eestis elavate teiste rahvuste ja kultuuride köögid.
Kutsume avastama erinevaid toidutraditsioone ja rikastama talgulauda maitsetega, mis pärinevad mõne piirkonna, hõimu- või rahvusköögist. Näiteks võib pakkuda talgulõunal oma piirkonnale omaseid toite, põnevaid hõimutoite ja ka meile võõramaid rahvustoite – olgu siis retsept pärit seto või liivi, kihnu või kadrina, läti või poola, udmurdi või ukraina, või hoopis mõnest muust köögist.